Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.12.09. - hétfő 19:00
Orfeo Zenekar és Purcell Kórus
Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ
Összhang bérlet - Békéscsaba
Felnőtt bérletek
Jegyárak
7 400 Ft/6 400 Ft/4 900 Ft

Jegyek 2024. október 1-től válthatók.

Jegyár kedvezmények:
Diákok, nyugdíjasok és Csaba kártya tulajdonosok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet!

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Békéscsaba, Andrássy út 24-28. U alakú épület; +36 66 442 120; bekescsaba@filharmonia.hu), a Tourinform irodában, online a www.jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként. Az egyes kedvezmények nem vonhatóak össze!

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
23 900 Ft/20 900 Ft/17 900 Ft

A helyre szóló bérlethosszabítás 2024. július 14-ig tart, új bérletet 2024. december 9-ig, az első hangversenyig váltható.

Bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Békéscsaba, Andrássy út 24-28. U alakú épület; +36 66 442 120; bekescsaba@filharmonia.hu), a Tourinform irodában, és online a www.jegymester.hu oldalon.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

Karácsonykor és húsvétkor sokaknak eszébe jut a barokk zene. Az ünnepek pompájához és szakralitásához kívánkozik a barokk templomok ünnepélyessége és a barokk zene fényessége. Ha barokk karácsoni zenére gondolunk, elősör talán Bach Karácsonyi oratóriuma jut eszünkbe vagy Corelli Karácsonyi concertója. De mi a helyzet az adventi zenékkel? A kevésbé ismert barokk adventi művek közt való kalandozásra hív minket a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar ezen a decemberi estén.

Bach több mint 200 kantátája között bőséggel találunk karácsonyiakat és adventieket is. A kor nem tudta ezeket a műveket értékük szerint kezelni, de ma már tudjuk, hogy gndos összeállításuk, érzékeny szövegábrázolásuk, változatos hangszerelésük és mély mondanivalójuk messze kiemeli a kor más protestáns katátái közül Bach műveit. Ha viszont magát Bachot kérdeztük volna, valószínűleg ő sem tekintett magára úgy, mint utolérhetetlen, minden kortársa, illetve valaha volt és leendő pályatársa közül kiemelkedő alkotóra. Sőt, valószínűleg jó szível ajánlotta volna néhány kollégájának műveit, melyeket maga is műsorra tűzött Lipcsében, amikor komponálás szempontjából idő szűkében volt. És bár a javaslatok között lenne több ismerős név is, Gottfried einrich -stölzel nevét ma már csak kevesen ismerik, pedig Bach igen szívesen adta elő a műveit. Bach képzeketbeli javaslatára ezen az estén ő lesz a hangverseny másik komponistája, így nemcsak Bach zenéi között ismerhetünk meg újakat, hanem azt is megtudhatjuk, milyen adventi zenéket ismert és alkalmazott szívesen.

 

Együttműködő partner: Haydneum - Magyar Régizenei Központ Alapítvány
A Haydneum támogatója a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

ELŐADÓK:

Orfeo Zenekar
Purcell Kórus
Kalafszky Adriána - szoprán
Nagy Bernadett - alt
Bárány Péter - kontratenor
Megyesi Zoltán - tenor
Melkovics Zoltán - basszus
vezényel: Vashegyi György


MŰSOR:

Bach: Nun komm, der Heiden Heiland, BWV 62
Stölzel: Komm herein, du Gesegneter des Herrn
Stölzel: Sehet welch eine Liebe hat uns der Vater erzeiget
Stölzel: Sind wir denn Kinder so sind wir auch Erben
Stölzel: Ehre sei Gott in der Höhe
Stölzel: Erkennet doch, daβ der Herr seine Heiligen wunderlich führet
Bach: Schwingt freudig euch empor, BWV 36
Összhang bérlet - Békéscsaba - további koncertek