Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2023.11.30. - csütörtök 19:00
Beteljesedő Sorsok - Balázs János és a Concerto Budapest Hangversenye
Kecskemét, Hírös Agóra Kulturális Központ
Kodály bérlet - Kecskemét
Felnőtt bérletek
Jegyárak
6 400 Ft

Jegyek válthatók a Hírös Agóra Kulturális Központ jegyirodájában (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1., +36 76 503-880) valamint online a hirosagora.jegy.hu oldalon. 

Jegyár kedvezmények: 

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk. 

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre - bérletük felmutatásával - 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként. 

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze. 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk. 

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
24 900 Ft/22 400 Ft

A helyreszóló bérlethosszabbítás 2024. június 30-ig tart, új bérlet 2024. október 8-ig, az első hangversenyig váltható. 

Régi és új bérleteseink számára elővásárlási kedvezményt ajánlunk. 

Bérletek válthatók a Hírös Agóra Kulturális Központ jegyirodájában (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1., +36 76 503-880), valamint online a hirosagora.jegy.hu oldalon. 

 

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

Rachmaninov egész életében őrlődött a sikerek és kudarcok, a régi zenei nyelv és az új igények közepette. „Úgy érzem magam, mint egy szellem, ami egy idegenné vált világban kóborol. Nem tudom levetkőzni a régi stílust, és nem tudom elsajátítani az újat.” – nyilatkozta egyszer. Aztán mégis megpróbálta az 1926-ban befejezett IV. zongoraversenyben, amely afféle „fekete bárány” a versenyművei sorában: keveredik benne a posztromantika, az avantgárd és a Gershwin-féle amerikai zene nyelve. Persze, összetéveszthetetlenül rachmaninovi zene ez is, oroszos melankóliával és mutatós zongoraszólammal. Csajkovszkij V. szimfóniája 1888-ban, a zeneszerző utolsó alkotóperiódusában keletkezett. A mű „sorsszimfónia”, nyitótémájának kopogása, amely mottószerűen tér vissza minden tételben – Csajkovszkij szavaival élve – „teljes meghajlás a sors, illetve a végzet kifürkészhetetlen parancsa előtt.” Az anyag és a karakterek sokrétűsége ugyanakkor messze nem csak a sors előtti meghajlás narratíváját hordozza. Rachmaninov és Csajkovszkij műveit összeköti a zenei gazdagság, színesség, sokféleség, az összefoglalás gondolata és igénye, a hátterüket adó szerzői sorsok. Nagy feladat az előadó számára e szerteágazó zenéket értelmezni, átadni. Balázs Jánosnál, aki néhány éve két estén eljátszotta Rachmaninov összes zongoraversenyét, valamint a romantikus nagyzenekari hangzás legkifinomultabb hazai képviselőinél, Keller Andrásnál és a Concerto Budapestnél keresve sem találhatnánk erre avatottabb tolmácsolókat.

 A Filharmónia Magyarország, a Cziffra Fesztivál és a Concerto Budapest közös programja.

 

Balázs János fotóját Emmer László készítette

ELŐADÓK:

Concerto Budapest
Balázs János - zongora
vezényel: Keller András


MŰSOR:

Glinka: Ruszlán és Ludmilla - nyitány
Rahmanyinov: 4. zongoraverseny
Beethoven: 3. „Eroica” szimfónia
Kodály bérlet - Kecskemét - további koncertek